Bij Kantoor Nieuwenburg bent u altijd op de hoogte van het laatste fiscale nieuws.

21% btw voor bewegen in een vacuümcabine
21% btw voor bewegen in een vacuümcabine - Copyright Thinkstock

© Thinkstock

24 april 2019 - Bewegen in een vacuümcabine is geen sport en valt daarom onder het btw-tarief van 21%. Het geven van gelegenheid om te sporten in een sportaccommodatie valt onder het btw-tarief van 9%. Het begrip ‘sport' heeft betrekking op activiteiten waarbij fysieke inspanning en training van fysieke vaardigheden voorop staan. Of een activiteit wordt aangemerkt als sport, wordt beoordeeld naar gangbaar spraakgebruik en/of maatschappelijke opvattingen.
Lees meer...

Aftrekbare kosten voor afsluiten hypotheek
Aftrekbare kosten voor afsluiten hypotheek - Copyright Thinkstock

© Thinkstock

24 april 2019 - Deze kosten mag u in 1 keer aftrekken in de belastingaangifte over het jaar waarin uw klant de kosten heeft betaald.  
Lees meer...

Niet-aftrekbare kosten eigen woning
Niet-aftrekbare kosten eigen woning - Copyright Thinkstock

© Thinkstock

24 april 2019 - De volgende kosten zijn niet aftrekbaar:  
Lees meer...

WBSO heeft aantoonbaar effect op innovatief bedrijfsleven
WBSO heeft aantoonbaar effect op innovatief bedrijfsleven - Copyright Thinkstock

© Thinkstock

14 april 2019 - De innovatie- en onderzoeksregeling Wet Bevordering Speur- en Ontwikkelingswerk (WBSO) stimuleert aantoonbaar het aantal innovatieactiviteiten binnen ons bedrijfsleven en versterkt het Nederlandse vestigingsklimaat. Dat blijkt uit een onderzoek van Dialogic in samenwerking met APE en UNU-Merit naar de doeltreffendheid van deze fiscale regeling van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat over de periode 2011-2017.
Lees meer...

Ombudsman: bereikbaarheid BelastingTelefoon moet beter
Ombudsman: bereikbaarheid BelastingTelefoon moet beter - Copyright Thinkstock

© Thinkstock

10 april 2019 - Uit het jaarverslag 2018 dat de Nationale Ombudsman (de ombudsman) op 10 januari 2019 aan de Tweede Kamer heeft aangeboden blijkt onder meer het volgende. In juli 2018 uitte de ombudsman zorgen over de verminderde bereikbaarheid van de BelastingTelefoon aan de staatssecretaris. Burgers lieten de ombudsman weten dat zij de Belastingdienst niet of slecht kunnen bereiken. Zij kregen te horen dat alle medewerkers in gesprek zijn en daarna wordt de verbinding verbroken. 
Lees meer...

Toezicht stichtingen en verenigingen geïntensiveerd
Toezicht stichtingen en verenigingen geïntensiveerd - Copyright Thinkstock

© Thinkstock

9 april 2019 - De Belastingdienst heeft in 2017 besloten de handhaving van de belastingplicht van (tot nu toe) onbeschreven stichtingen en verenigingen (stivers) te intensiveren. Onterecht heerst namelijk vaak de gedachte dat er geen belastingplicht is als in de oprichtingsakte geen winstoogmerk is opgenomen. Ondernemen stivers echter dezelfde economische activiteiten als bedrijven, dan gelden ook dezelfde fiscale regels. 
Lees meer...

‘Bestaande gevallen ontzien bij belasten leningen bij eigen BV’
‘Bestaande gevallen ontzien bij belasten leningen bij eigen BV’ - Copyright Thinkstock

© Thinkstock

5 april 2019 - VNO-NCW en MKB-Nederland vinden dat het Wetsvoorstel excessief lenen bij eigen vennootschap niet moet gelden voor bestaande leningen. Het is volgens hen vreemd dat die nu ineens als ‘excessief' worden gezien, en dat ondernemers belasting moeten gaan betalen terwijl de Belastingdienst deze bestaande leningen nu niet betwist. Staatssecretaris Snel van Financiën heeft het wetsvoorstel ter consultatie voorgelegd.     
Lees meer...

Geen aftrek voorbelasting voor cateringkosten business seats voetbalorganisatie
Geen aftrek voorbelasting voor cateringkosten business seats voetbalorganisatie - Copyright Thinkstock

© Thinkstock

24 maart 2019 - Een betaaldvoetbalorganisatie (bvo) biedt tegen vergoeding business seats aan waar thuiswedstrijden kunnen worden bijgewoond en gebruik kan worden gemaakt van catering. De vergoeding voor het gebruik van een business seat is één vaste prijs inclusief catering. 
Lees meer...

Geen btw-vrijstelling voor rijlessen en theoriecursussen
Geen btw-vrijstelling voor rijlessen en theoriecursussen  - Copyright Thinkstock

© Thinkstock

24 maart 2019 - Het Europese Hof van Justitie heeft bepaald dat diensten op het gebied van rijonderricht, in het kader van het rijbewijs van de categorie B en C1, niet zijn vrijgesteld van omzetbelasting. I
Lees meer...

Kosten van abonnement Basic-Fit en Pilates-lessen geen specifieke zorgkosten
Kosten van abonnement Basic-Fit en Pilates-lessen geen specifieke zorgkosten - Copyright Thinkstock

© Thinkstock

24 maart 2019 - Een man heeft specifieke zorgkosten opgevoerd in zijn aangifte inkomstenbelasting. De Inspecteur heeft de aftrek deels gecorrigeerd. De man is ten gevolge van een arbeidsongeval gedeeltelijk arbeidsongeschikt. Hij stelt dat hij in verband met zijn revalidatie kosten heeft gemaakt voor een abonnement bij Basic-Fit en Pilates lessen heeft gevolgd. 
Lees meer...

Nieuwenburg Administratie- & Belastingadviseurs B.V.

Ondernemingsweg 14
2404 HN Alphen aan den Rijn

Contactgegevens

Tel: 0172 - 47 40 75
Fax: 0172 - 24 18 83
Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

KvK nr 54468043

Designed by YOURSITE

Aangesloten bij: